Sunday, April 29, 2007

From Europe to Asia..















Apologies to my English only language Readers. Today I will give you an update in Estonian. J
Otsustasin et see blogi sissekanne tuleb hoopis Eesti keeles, ja hasti paljude kirjavigadega… mul hakkab lahku kokku kirjutamine meelest ara minema.. Taitsa lopp, peaks sygisest Eesti koolis kaima hakkama, ja oma emakeelt uuesti oppima hakkama..

Aga nyyd asja juurde..Idee tekkis juba vaga ammu,kuid julgusest jai puudu. Kunagi Leila mainis et peaks mingi Aasia yrituse tegema kah. Ja ma muudkui haudusin seda motet ja mida rohkem ma motlesin, seda rohkem see idée mulle meeldis. JNo nii, ettevalmistused yrituseks algasid kuu tagasi- Saatsin kutsed valja… Ja siis tuli paanka hoog, paanikahoo jarel.. MIs ma nyyd edasi teen, mis syya, juua.. Ja siis loi pea kohal lamp sarama … DING… Miks mitte kasutada Sizhuani toitu.. Ainus probleem selle juures oli see, et Mu abikaasa kodulinnas syyakse higisama panevalt vyrtsikat toitu, mis enamuse Eestlaste ohtusoogi repertuaari ei kuulu. Nii jooksingi kohe poodi ja uurisin kohe sealselt 99 ranchi poe rahvalt jargi et mis oleks hea asendus Sichuani vyrtsidele. KOigepealt hakati kova haalega naerma, , kuid kui naeruga pidama saadi oeldi et koik kolbab… Nii ma ostsingi siis koik oma lemmiks kasted ja maitseained et need kuidagi mahedamaks muuta. Arvan et onnestus.

Eile ohtul siis kogunes minu kodukesse 18 eestlannat ( parandage kui vale number). JA koik ilusasti Aasia paraselt ennast yles ehtinud- kes hiina riietuses, jaapani detailidega, kes rohkem Jaapaniparaselt hiina touchinga, ja kes hoopis super mix koikidest aasia kultuuridest . Hasti lahe!!!
Toiduks valmistasin Sichuani Hot Poti- yhesonaga s.t. et ostsid hasti peenikeseks viilutatud lihad, juurviljad, seened, leht rohelised, tofu, idud,, ja mis koik veel ( aitahh, kes snacke ja muud vaja minevat toid ). Ning, koik selle panime lauale, Laua keskel oli mini gaasipliit podiseva maitsestatud veega , ning sinna hakkas rahvas siis vaikselt oma toitu tippima. Nalja kui palju… Hasti huvitav oli jalgida kuidas koik endale kasteid valmistasid – valikuvoimalus oli vahemalt 20 erinevat kasted ja lasin koikidel oma kasted valmis meisterdada et hiljem ei saaks kriitika osaliseks ( tark tegu , onju ).. Samuti koostasin Aasia parase viktoriini, koik pidasid notsu pildi joonistama , kuna on sea aasta, ja iga yks pidi kirjutama fortune cookie onne, ja siis panime koik onned urni, ning hiljem rahvas tombas endale homes onne….
Magustoiduks pakkusin 10 treasure rice dessert, ja erinevaid snacke, jaatiseid. \
Olin jooksus alates kella 8 hommikul, ja magama sain kell 2 oosel… Mulle nii meeldib selline jooksmine, ja toimetamine, ja ettekandmine, ja et keegi mind kamadaks, et ma tahan nyyd seda, ja too mulle seda ja kus see on…ihih….
Aitahh teile koikidele .JA aitahh vaga hea kingi eest Kallis Eesti rahvas J
Aru, kui vasinud ma olin, sain alles hommikul. Kui kell 8 yles arkasin selg kuidagi valutas, ja ploomi veinist oli pohmakas ka veel… Kuid see ei peatanud mind ette ovotmas jargmist reisu……

Pakkisime asjad ja lapsed autosse, ning asusime Big Beari poole teele Kevadet otsima… taitsa big bear lake juurde ei joudnud, kuid kaisime ara San Bernardino national forrest – Laste metsaradadel jalutamas… Nii lahe oli. Gabriel oli taielikult hasardis- Mesilased lendasid ja sumisesid ta kuulatas, sisalikud jooksid mooda, ta viskas kohuli ja uuris. Ta peatus iga teadete tahvli juures ja luges ara mis tema ees seisis ja siis uudistas suurte syytute pruunide silmadega, et kuidas ikka ja mis .. Nii armas… Reginal oli aga igav.. Ta muudkui haigutas ja uuris et millal me siis nyyd koju laheme – Nick , mis Nick. Haha… Tore parastlouna oli.. Peaks ka selle ara mainima et soime oma lounasoogi auto pagasiruumis istudes, ime et auto esiots ohku ei tousnud- Rasvane cheese, mushroom pizza, buffalo wings ja meie kogu kaal 390 lbs oleks pidanud ju sellele kaasa aitama. JJJ

1 comment:

Anonymous said...

Bonjour!

I'm a french artist.

How are you?

PROLIX

{ThE fReNcH tOuCh}
http://prolix.typepad.fr